Grind & Split

Home Sierbestrating Grind & Split


rsz_splittafel_kranendonk.jpg

Grind & Split


Vrijwel alle soorten grind, split en breuksteen zijn door ons te leveren. Afhankelijk van de hoeveelheid kunnen wij deze leveren in 25kg zakken, mini big bags, big bags of los gestort. Omdat de prijzen nogal kunnen verschillen afhankelijk van de hoeveelheid adviseren wij om langs te komen of om uw aanvraag per mail te versturen zodat wij voor u de beste optie uit kunnen zoeken.


Hieronder ziet u een aantal soorten grind en split welke wij op voorraad hebben:rsz_boerengrind_8-16.jpg

Bonte grind


Boerengrind is een bonte grind afkomstig uit Zuid-Nederland. Boerengrind is de voordeligste grindsoort in ons assortiment! De grind is dan ook uitstekend geschikt om beton mee te maken, als bodembedekking, drainagegrind enzovoort. Natuurlijk kan de boerengrind ook zeer goed dienst doen als siergrind op de oprit en in de tuin. De naam boerengrind is afkomstig van de toepassing als grind op boerenerven!

rsz_wit_grind_8-16_web-1.jpg

Witte grind


Witte grind is een soort grind waarvan veel verschillende soorten bestaan. De kleur wordt bepaald door de rivier waaruit de grind gewonnen wordt. Witte grind is een mengeling van diverse steensoorten zoals kwarts en marmer. Het grind heeft wit/grijze kleuren (overwegend wit uiteraard), bestaande uit stenen die door rivieren zijn meegevoerd vanuit landen als Duitsland en Zwitserland. Witte grind is natuurlijk gerond, de ronding is ontstaan door de meevoering van de stenen in het water.

rsz_basalt_split_zwart_antraciet_8_tot_16_mm.jpg

Basalt Split


Basalt split is een zeer harde antraciet kleurige steen en komt voor in vulkanische gebieden doordat het een stollingsgesteente is. Basaltsplit is de donkerste split soort samen met Canadian Slate en hierdoor ook de populairste siersplit van dit moment!rsz_icy_blue.jpg

Icy Blue Split


Icy blue is een prachtige siersplit (steensoort marmer) met een kleur die ijsblauwe en grijze tinten heeft. Icy blue split is mooi te combineren met bijvoorbeeld een donkere tegel en/of donkere stapelblokken.